ישנו קושי ואי בהירות לגבי זיהוי והגדרה של אלון אנגלי ואלון ארוך עוקצים.
להלן פוסט קצר שמנסה להציג את מקור הקושי הזה.

האלון הנפוץ ביותר [מצוי] ומפורסם ביותר במערב אירופה ואולי בעולם הוא אלון אנגלי. בשמו באנגלית הוא English oak, בשמו המדעי/לטיני Quercus robur או Quercus pedunculate על היותו קשוח. pedunculate  או בצרפתית chêne pédoncule כיוון שהבלוטים שלו נישאים על עוקצים ארוכים.
QuercusRobur
אלון אנגלי – הבלוט נישא על עוקץ ארוך שמגיע ל 10 ס"מ ויותר
מקור: http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Quercus+robur

העץ נפוץ בשטחים נרחבים ובגינון על פני אירופה ומערב אסיה. הוא עץ גדול, מאריך ימים ומתנשא לגובה של 30 מטרים ומעת לעת, פרטי ם שלו מגיעים לגובה של 40 מטרים ובעל חשיבות עצומה.
האלון האנגלי שייך לסדרת אלונים הקרויה אלונים לבנים שאחת התכונות שלהם היא הבשלה של הבלוט בעונה אחת, קרי 6-8 חדשים לעומת רוב האלונים מסדרות אחרים שמבשילים במשך כ 18 חודשים.
לאלון האנגלי, יש אלון קרוב נפוץ ומפורסם לא פחות שנקרא באנגלית Durmast oak או Quercus petraea או בשמו הנפוץ יותר, Sessile oak ובתרגום לעברית אלון ישוב.

ישוב על שום מה?
ישוב על שום כך, שהבלוטים שלו, יושבים על ענפי האלון ללא עוקץ, כמו שראינו באלון האנגלי
q_sessiliflora
אלון ישוב – הבלוט נישא על ענף האלון ללא עוקץ
מקור: Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen

אלון ישוב משתייך גם כן לסדרת האלונים הלבנים. נפוץ מאד באירופה והוא העץ הלאומי בין היתר של אירלנד. הוא צומח בטבע לרום גבוה יותר מאשר האלון האנגלי.
לאלון האנגלי, כמו אלונים רבים נוח ליצור הכלאות עם קרובים שלו וניתן למצוא אותו במספר גדול של גירסאות.
בחברה הבינלאומית של האלונאים, התפרסם לפני מספר שנים יומן מסע לתורכיה שבו מתוארים מספר ורסיות של אלונים אנגליים, ובין היתר תת מין הקרוי Quercus has.
כמו שראינו, אלון ארוך עוקצים הוא בעצם אלון אנגלי בשמו הצרפתי chêne pédoncule.
בדף האינטרנטי של האתר אלוני העולם מופיע מין הקרוי Quercus pedunculiflora שהוא הוא, העץ הקרוי במקומותינו, אלון ארוך עוקצים.
אלון זה, הובא לארץ מתורכיה על ידי ד"ר מיכאל אבישי , שעשה תיזה במסגרת עבודת המסטר בשנות ה 60 על עצי אלון והוא אחד מברי הסמכא הגדולים לאלונים במקומותינו, ולא רק.
התאור המפורט ביותר של האלון הזה מופיע בקישור הבא באתר אלוני העולם: http://oaks.of.the.world.free.fr/quercus_pedunculiflora.htm
העץ גדל באסיה הקטנה, הקווקז ובבלקנים צומח לגובה של עד כ 15 מטרים.
כאשר מבקשים מטקסונום להבדיל בין אלון אנגלי לאלון q. pedunculiflora התגובה היא
That’s a hard one.
בדף העץ כתוב בין היתר [המקור באנגלית בהמשך]:
למנטיצקי (1971), הפרט הזה הוא תת מין של אלון אנגלי, הטרוגני הנובע מכך שהוא התאים את עצמו לאקלים יובשני ומכך שיש בו ערוב מינים של אלון שעיר ואלון ישוב בצפון ואלון דמוי תולע בדרום.
אלון ארוך עוקצים שונה מאלון אנגלי בגב העלה ובשעירות של קשקשי הבלוט, עלים רחבים יותר עם אונות משוננות וספלול רחב יותר.
[ביני לביני, לא מספיק בשר לצאת לשטח ולהבדיל בין אלון אנגלי ואלון ארוך עוקצים]
For Menitsky (1971), this taxon is actually a race of Q.robur, strongly heterogenous, characters of which are result of both an adaptation to drought climate, and a probable introgression with other species (Q.pubescens and Q.petraea in North of its range, and Q.infectoria in the South).
It differs from Q.robur in having leaves undersides and cup scales hairy, leaves wider with larger, more dentate lobes, acorn cup broader;